Pura Hiperactivitat

Pura Hiperactivitat

dijous, 30 de setembre del 2010

Entrada 3: Analisi del text

1. Títol: La Ronda del Vallès: Consens i respecte mediambiental

2. Introducció: L'Isaac Albert diputat d'esquerra de Terrassa defensa la construcció del quart cinturó però  des d'un punt de vista ecològic, respectant el medi ambient, més concretament, els dos parcs naturals del Vallès. Segons el seu criteri serà una infraestructura important per tal d'establir comunicació tant amb l'Estat Espanyol com amb la resta d'Europa.

3. Desenvolupament: Si es portés a terme la construcció del quart cinturó sense el respecte cap als parcs naturals i els seus habitants es perdria una part important de riquesa natural del Vallès, i això seria fatal per els seus ecosistemes. Per altra banda, si es dugués a terme el projecte, respectant els valors esmentats anteriorment, seria un gran impuls per la comunicació entre Catalunya - Espanya, Catalunya - Europa.

4. Conclusió: La iniciativa del projecte és molt bona sempre i quan es dugui a terme amb respecte cap al medi ambient.


Coherència:

El text es coherent tot i que el seu punt de vista et pot donar a entendre que vol aconseguir dos coses contràries. Per una banda defensa el medi ambient i per l'altra està d'acord amb que es dugui a terme el projecte del quart cinturó.

Cohesió:

El text està ben cohesionat ja que té els connectors adequats i les comes i els punts que li corresponen.
Les idees del text estan ben connectades i el text segueix un esquema lògic, que fa que el lector entengui els diferents avantatges i inconvenients del quart cinturó.

L'adequació:

El text és adequat ja que està escrit en un llenguatge planer perquè el text va dedicat a persones normals, però, tot i així en el text també hi apareixen cultismes per fer referència al tema del ecosistema.
El text conste d'un registre formal ja que planteja un tema seriós.

Correcció lingüística:

El text es correcte lingüísticament ja que no conté errors ortogràfics, morfològics, sintàctics ni lèxics.

1 comentari: