Pura Hiperactivitat

Pura Hiperactivitat

dijous, 30 de setembre del 2010

Entrada 3: Analisi del text

1. Títol: La Ronda del Vallès: Consens i respecte mediambiental

2. Introducció: L'Isaac Albert diputat d'esquerra de Terrassa defensa la construcció del quart cinturó però  des d'un punt de vista ecològic, respectant el medi ambient, més concretament, els dos parcs naturals del Vallès. Segons el seu criteri serà una infraestructura important per tal d'establir comunicació tant amb l'Estat Espanyol com amb la resta d'Europa.

3. Desenvolupament: Si es portés a terme la construcció del quart cinturó sense el respecte cap als parcs naturals i els seus habitants es perdria una part important de riquesa natural del Vallès, i això seria fatal per els seus ecosistemes. Per altra banda, si es dugués a terme el projecte, respectant els valors esmentats anteriorment, seria un gran impuls per la comunicació entre Catalunya - Espanya, Catalunya - Europa.

4. Conclusió: La iniciativa del projecte és molt bona sempre i quan es dugui a terme amb respecte cap al medi ambient.


Coherència:

El text es coherent tot i que el seu punt de vista et pot donar a entendre que vol aconseguir dos coses contràries. Per una banda defensa el medi ambient i per l'altra està d'acord amb que es dugui a terme el projecte del quart cinturó.

Cohesió:

El text està ben cohesionat ja que té els connectors adequats i les comes i els punts que li corresponen.
Les idees del text estan ben connectades i el text segueix un esquema lògic, que fa que el lector entengui els diferents avantatges i inconvenients del quart cinturó.

L'adequació:

El text és adequat ja que està escrit en un llenguatge planer perquè el text va dedicat a persones normals, però, tot i així en el text també hi apareixen cultismes per fer referència al tema del ecosistema.
El text conste d'un registre formal ja que planteja un tema seriós.

Correcció lingüística:

El text es correcte lingüísticament ja que no conté errors ortogràfics, morfològics, sintàctics ni lèxics.

dijous, 23 de setembre del 2010

Entrada 2: Viquipedia-L'aprenentatge Col·laboratiu

1. Heu utilitzat la Viquipèdia? Hi heu fet mai alguna aportació?
Si, l'utilitzem sovint però mai hem realitzat una aportació

2. Podries contestar qui creus que fa les enciclopèdies de paper?
Gent amb estudis especialitzada en cada camp corresponent.


3. En el següent enllaç hi tens l'ajuda de la Viquipèdia, una de les enciclopèdies col·laboratives més conegudes, on s'explica com funciona. Consulta-la i respon al teu bloc:

a) Qui pot escriure els articles d'una enciclopèdia en paper? I els d'una enciclopèdia col·laborativa?
 A la enciclopèdia de paper només està redactada per gent intel·lectual i en canvi la enciclopèdia col·lectiva està escrita per un grup de persones que entre totes s'ajuden per obtenir una bona informació.


b) Què vol dir exactament que els autors dels articles són "voluntaris"? Què creus que mou aquests voluntaris a fer aquesta feina?
Doncs que fan l'aportació sense rebre res a canvi i sense estar obligats. Doncs a ajudar-se mútuament entre tota la comunitat i compartir els seus coneixements.


c) Creus que un treball pel qual no es cobra és necessàriament pitjor que un pel qual sí que es cobra?
Si tu disfrutes fent-lo ja no es una pèrdua de temps encara que per subsistir necessites diners, però ningú diu que no puguis alternar dos treballs.


4. En el següent enllaç hi tens una notícia en què se'ns parla de la Viquipèdia en català. Podries fer una valoració d'aquesta informació?
És una gran iniciativa per part de la gent que ja ha publicat diferents articles i creiem que és una gran empenta per la llengua catalana.


5. Entra en el següent enllaç i digues per què han vedat l'ús de la Viquipèdia a la Universitat de Middlebury (EUA).
Perquè uns alumnes basant-se en una informació de la Wikipedia van cometre un error a un examen.


6. En aquest últim enllaç hi trobaràs un blog. Digues què hi penses?
 Que a partir dels rastrejadors de IP s'ha pogut saber que grans companyies com la CIA han estat manipulant informació de la Wikipedia per tal de crear una opinió que ells volen difondre i amagar altres que no els hi convé que surtin a la llum.




7. Saps què és el que es veu a la fotografia d'aquesta entrada?
 Si, un castell humà. Dòna a entendre la col·lectivitat i el treball en equip per tal de poder aconseguir fites importants.


dijous, 16 de setembre del 2010

Entrada 1: Presentació de la Pura Hiperactivitat!

Hey esquizofrènics, som el Martí Clapés i el Roger Pallarès i els dos junts formem un grup impossible de superar, el millor, formem el grup dels: PURA HIPERACTIVITAT! ._.
D'acord som guais i esquizos però ens ho passem bé :) i qui no li agradi que s'hi fot-hi fulles ^^.


Deixant a part aquesta gran introducció cal dir també, que estem disposats a sotmetre'ns als treballs forçats que ens mani el nostre honorat i respectat professor de català suprem Jaume Casals.